Cocaină sau…


Orice altceva.Și s-o mai amesteca și cu alte nenorociri de care consumatorul nu are habar.A naibii treabă.

Frunzele de coca, după ce sunt puse la uscat mai multe zile pe suprafețe pardosite, sunt amestecate cu kerosen și carbonat de calciu, sodiu sau potasiu, după care, timp de o noapte, sunt călcate cu picioarele.

Cocaina, care este un eter, se transformă în carbonat de cocaină, care se dizolvă în kerosen. Soluția este filtrată și se elimină reziduurile, după care se amestecă cu acid sulfuric. Se obține sulfatul de cocaină sau pasta de bază care se precipită și se depune pe fundul vasului. Odată prelucrată, această pastă este pusă la uscat înainte de a fi purificată, pentru eliminarea kerosenului și a altor impurități reziduale. Pentru aceasta se adaugă din nou acid sulfuric și permanganat de potasiu. După filtrare, produsul se amestecă cu amoniac, înainte de a fi iarăși filtrat și uscat. Din pasta purificată obținută, cocaina este izolată prin adăugare de acetonă sau eter etilic, pentru distilarea sulfatului de cocaină. În etapa finală, se adaugă acid clorhidric și alcool care duc la formarea unui precipitat de clorhidrat de cocaină. Aceasta se cristalizează în timp, luând forma finală în care se comercializează.

About starchim01

All the best!

3 răspunsuri sa “Cocaină sau…”

  1. Frunzele de coca erau folosite inainte de sosirea europenilor, numai de catre preotii care efectuau anumite ritualuri. Consumul masiv de coca a fost introdus de europeni in rindul populatiilor indigene supuse care erau folosite in munca grea din minele de aur si argint. In acest mod, indivizii puteau munci timp indelungat fara sa se alimenteze.
    Tot europenii au inventata consumul de cocaina ca drog, pe care, ulterior, l-au interzis.
    Mai trebuie spus ca un taran din America Latina care cultiva coca obtine intr-un singur an de pe pamintul lui cam cit ar obtine daca ar cultiva 20 de ani porumb.

    • Și tabacul a fost folosit în pipa păcii.Până l-au descoperit europenii…A naibii europenii ăștia.Au creat chiar și America.

      • America actuala a fost realizata de europeni. Nu prea este motiv de lauda. Asa zic eu. Nici cu generalizarea consumului de cocaina sau generalizarea fumatului. In ceea ce priveste sistemul social de valori americane, mai bine n-ar fi aparut pe lumea asta. Sau s-ar fi manifestat peste cam un secol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: